Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(14597 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
S.M napisał:
I jeśli będzie taka potrzeba to będę nawet kible sprzątać aby dzieciom i nam było lepiej!!!
czy musisz od razu obrażać 95 % Polek w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Anna P
(brunette86)
Wiking
marianekk napisał:
ancyk835 napisał:
witam, ja jestem w norwegii od miesiaca, niby na stale, zarejestrowalismy sie na policji, tez mam 2 dzieci,6 i 3 latka, dokumety jakie mialam ze soba to akt malzenstwa akty ur dzieci na pewno i czy cos jeszcze to nie pamietam, bo rejestrowalam sie w kwietniu, specjalnie po to przylecialam, dok najlepiej na druku europejskim, maz tu juz jest 3 lata,starszy synek poszedl do 1 klasy, bo tu szkola zaczela sie w poniedzialek, jak przypomne sobie cos o tych potrzebnych wam paierach to dam znac

zapomniałas dodac, ze w polsce nie miałas pracy, bo system chujowy i bezrobocie,etc...
teraz tutaj bedziesz gotowac, prac i sprzatac w domu, ucząc sie tego poganskiego jezyka kolejne dwa lata, jednoczesnie pracujac(myjąc norw.kible) na czarno....
a niebawem dopadnie cie jesienno/zimowa depresja i wrzucisz post > "szukam kolezanek na spacery i kawke........"
Ot wizja przyszłosci w "raju".......

Ale generalizacja. Też przyjechałam do męża na łączenie rodzin jakieś dwa miesiące temu. Odkąd wiedziała, że wyjeżdżam zaczęłam uczyć się języka norweskiego po parę godzin dziennie czyli od jakiś 4 miesięcy, mimo, że znam angielski bardzo dobrze. Mój norweski jest może nie rewelacyjny, ale po 3 dniach w Norwegii znalazłam pracę dogadując się po norwesku, wszystkie dokumenty załatwiałam po norwesku. A tak naprawdę wcale nie musiałam, bo mój mąż pracuje u uczciwego norwega i zarabia tyle, że nie potrzebna mi praca. Teraz wybieram się na kolejne kursy, żeby dojść do bergentestu. Także nie generalizuj, że wszystkie kobiety, które przyjeżdżają do swoich mężów będą siedzieć w domu, myć kible i kawkę spijać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Ewa Mirko
(S.M)
Wiking
W którym momencie je obraziłam??? Napisałam tylko że dla rodziny i jej dobra zrobię prawie wszystko i jeśli trzeba będzie to będę 96 procentem!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wioletta Kulesza
(wiola1978)
Wiking
Na pewno wezmę pod uwagę wszystkie posty a o męża zazdrosna nie jestem nie me powodu bu szukać kogoś innego . W Polsce nie wiem czy wiecie nie da się żyć a o pracy można zapomnieć. Znam niemiecki i angielski więc myślę że do mycia toalet na razie wystarczy. My po prostu chcemy normalnie żyć i nie martwić się o to że jutro chleba dzieciom nie kupie bo nie będzie za co.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Kornacka
(kasiakornacka)
Wiking
A czy Ona napisała , ze prostytuka zostanie? co jest obrazliwego w tym , ze moze nawet sprzatac? to Ty obraziles te dziewczyny sugerując w niby smieszny sposob , ze zrobil to ktos inny. I daruj sobie te cale mnostwo komentarzy zostawianych na kazdym tylko temacie jaki sie da, czy to post na temat mechanika, czy problemow przyszłych matek, czy wielbicieli pierogów ruskich. Pamietaj, ze ilość Twoich komentarzy naprawde nie przechodzi na jakość, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Kornacka
(kasiakornacka)
Wiking
kasiakornacka napisał:
A czy Ona napisała , ze prostytuka zostanie? co jest obrazliwego w tym , ze moze nawet sprzatac? to Ty obraziles te dziewczyny sugerując w niby smieszny sposob , ze zrobil to ktos inny. I daruj sobie te cale mnostwo komentarzy zostawianych na kazdym tylko temacie jaki sie da, czy to post na temat mechanika, czy problemow przyszłych matek, czy wielbicieli pierogów ruskich. Pamietaj, ze ilość Twoich komentarzy naprawde nie przechodzi na jakość, pozdrawiam

Do Jasta 102 był ten tekst.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Nowicjusz
kiedy wreszcie będziecie mieli szacunek do siebie że jesteście Polakami inne narody potrafią ze sobą rozmawiać ,wspomagać i tak na wzajem a tu tylko aby na odwrót szkoda pisać a i tak przez Norków jesteście uznawani za czarnuchów a afryki dlatego zacznijcie trochę myśleć skąd pochodzicie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
proto napisał:
kiedy wreszcie będziecie mieli szacunek do siebie że jesteście Polakami inne narody potrafią ze sobą rozmawiać ,wspomagać i tak na wzajem a tu tylko aby na odwrót szkoda pisać a i tak przez Norków jesteście uznawani za czarnuchów a afryki dlatego zacznijcie trochę myśleć skąd pochodzicie
sam zacznij myśleć
my się stosujemy do polskich wartości i tradycji
nie pozwolimy się wynarodowić
tak nam dopomóż Bóg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
proto napisał:

nigdy!

zrozum, ze polska nacja to jedna najchujowszych na swiecie!

czym szybciej to zrozumiesz, tym krócej bedzie cie bolało.....

ps: do tej artystki powyzej > nic złego w sprzataniu, ale jesli robi sie to legalnie!jest sie ubezpieczonym, kasuje sie normalne stawki, takie jakie pobierają firmy płacące podatki, etc.....
sprzataczki sa bardzo potrzebne, ale te "legalne" reszta polskiego bydła niech sprzata w okół siebie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
mój mąż pracuje u uczciwego norwega i zarabia tyle, że nie potrzebna mi praca.

rzadko mozna takich spotkac
a szkoda
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok